Sandokan
Stakkato x Landor S származású Hannoveri mén.
Sandokan
Kiemelkedő saját teljesítményű fedezőmén.

Sandokan

Születési év: 2008
Színe: fekete
Fajta: Hannoveri
Tulajdonos: Fabiancsics Horses Kft.

Kapcsolat:
Fábiáncsics Gábor +36 30 966 0845

Sandokan egy 2008-ban született fekete hannoveri fedezőmén. Fedeztetési engedéllyel rendelkezik a hannoveri, oldenburgi, mecklenburgi, rheinlandi, vesztfáliai, svéd sportló fajtákban, az OS-International és a dél-német méneskönyvekben.

A 2012-ben Adelheidsdorfban rendezett 70 napos teljesítményvizsgán rendkívül meggyőzően teljesített, a bírók 10.0 ponttal jutalmazták a szabadonugró feladatban.

A 2013-ban Warendorfban rendezett Bundeschampionaton favoritként indult, és végig megbízható teljesítménnyel nyerte meg kategóriáját. A kvalifikációban kétszer kapott 9.5 pontot, majd a döntőben 9.5 és 9.7 ponttal zárt, amihez hasonló eredményt előtte csak apja tudott elérni. A mén kiemelkedő saját teljesítménnyel rendelkezik, nemzetközi 5*-os pályákon versenyzett.

Sandokan származása mind az apai, mind az anyai oldalon kitűnő. Stakkato az 1998-as, Landor S pedig az 1997-es Bundeschampionat győztese Warendorfban.

Stakkato a német FN Breeding Value Estimation of Jumping Sires rangsorát 12 egymást követő alkalommal vezette, és az utóbbi években is a lista elején szerepelt. Eva Bitter többszörös női német bajnok lett Stakkatot lovagolva. Leszármazottai között megtalálható 28 fedezőmén, 61 prémium kanca és több száz nemzetközi szinten eredményesen versenyző sportló.

Az 1997-es Bundeschampionaton győztes Landor S pedig számos S kategóriás verseny győztese.

Sandokan származásában az anyai oldalon szerepel Graf Grannus, akinek 21 engedéllyel rendelkező fedezőmén utódja van, és 2004-ben az év hannoveri ménjének választották. A mén eredetileg a hagyományos Feldblümchen (Feldhahn – Allwieder) kancacsalából származik a Haenigsen farmról, ahonnan további 23 olyan rendkívül sikeres fedezőmén, mint például Accellerator, Caravazzo, Check In, Corghano, Gotthard I.

Sandokan első csikói 2014-ben születtek, közülük többen megkezdték már a versenyzést korosztályuknak megfelelő szinten. Sandokan 2020-ban már elérhető a magyar tenyésztők számára is.

  • Fedeztetés módja: mesterségesen, friss és mélyhűtött spermával
  • Felállítási helye: Nemzeti Lovarda, Budapest
  • Fedeztetési díja: 800 EUR+ÁFA

 Származás

Stakkato

Spartan

Servus

Gottilde

Pia

Pygmalion

Goldfeder

Lare

Landor S

Landadel

Fureida 2

Geona R

Graf Grannus

Doloris

Start typing and press Enter to search