Maccothago PS
Származása Messenger x Chacco-Blue. Jelenleg 140 cm-en versenyzik.
Maccothago PS
Maccothago PS egy 2013-ban született szürke herélt

Maccothago PS

  • Év: 2013
  • Szín: szürke
  • Nem: herélt
  • Fajta: Oldenburgi

Maccothago PS egy 2013-ban született szürke herélt. Származása Messenger x Chacco-Blue. Jelenleg 145 cm-en versenyzik.

Apját, Messengert, erő, energia és végtelen képesség jellemzi, amely kiváló technikával és bascule-lel párosul – ezek a kritériumai egy ilyen kivételes versenyzőnek. A sportban  Messenger egyenes úton halad a siker felé, 2014-ben Vice-Champion lett a 7 éves lovak között a warendorfi bajnokságon Florian Meyer zu Hartummal, és a párosnak még ebben az évben voltak további nemzetközi sikerei. 2015-ben és 2016-ban két különböző lovassal nyerte meg a Redefin-i bajnokságot (nemzetközi S*** szint). Ez a ritka képességű ló már 2011-ben bizonyította tehetségét, amikor a 30 napos vizsgáján többször is megkapta a maximális 10 pontot a bíróktól. 2016-ban Redefinben fedeztetési engedélyt kapott egy utódja, amelyet azóta számos másik követett. Messenger kancacsaládja a top-ugróörökítőre, Stakkatora, vezethető vissza, ami megtestesít egy nemzetközileg bizonyított genetikai értéket a tenyésztésben.

Az anyai nagyapa, Chacco-Blue, már fiatalon bizonyította nagyszerű képességeit a Bundeschampionaton és a Fiatal Lovak Világbajnokságán is. Ezen kívül több mint harmincszor győzedelmeskedett fiatal lovak számára rendezett versenyszámokban, később pedig nemzetközi nagydíjak győztese és helyezettje volt 150-160 centiméteres magasságon. A fiatalon elpusztult mén azonban utódai miatt vált igazán népszerűvé a tenyésztők között. Csikói öröklik kiváló elülső lábtechnikáját, valamint ambícióját a sportban. Több mint 1500 csikója közül többen versenyeznek 160 centiméteres pályákon, rendszeres olimpiai résztvevők. 

Leszármazottai Európa-bajnokságokon és Lovas Világjátékokon is bizonyítottak már. A WBFSH ranglistáját, amely a világ legjobb ugróörökítőit rangsorolja, 2017 óta megszakítás nélkül vezeti.  Legsikeresebb utódai a legmagasabb pénzdíjakat nyerő Chacco’s Son, a 2018-as madridi LGCT győztes Explosion W, illetve Tailormade Chaloubet, Chaqui Z, Chacco Kid, Chaclot, Chalou, Chacna, Calisto Blue és Chadino.

Chacco-Blue apja, Chambertin több nemzetközi szinten eredményes utóddal is büszkélkedhet, egyikük az olimpiai csapat aranyérmes Cedric. Chacco-Blue anyai ágán több kiváló kanca is megtalálható. Anyja, Contara és anyai nagyanyja, Godahra II is sikeresen versenyeztek 150-160 centiméteres magasságig.

Származás

Messenger

Montender

Contender

Jesprit

Barbie Girl

Baloubet du Rouet

Samsara

Chacosse

Chacco-Blue

Chambertin

Contara

Carcosse Z

Carthago

Quicosse

 Érdeklődés

Start typing and press Enter to search