Kanaan
Kanaan egy Oldenburgi mén Kannan x Sanvaro származással.
Kanaan
Jelenleg 130 cm-en versenyzik.

Kanaan

Születési év: 2013
Színe: sárga
Fajta: Oldenburgi
Tulajdonos: Szikriga Kft.

Kapcsolat:
Fábiáncsics Gábor +36 30 966 0845

Kanaan egy impozáns megjelenésű, kiváló ugróképességű, ígéretes fiatal mén remek származással. 2018-ban nyilvános fedeztetési engedélyt kapott az MSLT ménvizsgáján. Még ebben az évben elkezdett versenyezni korosztályában fiatal lovasával, ahol megmutatkozott kiváló technikája az ugrások felett.

A 2019-es Fedeles Döntő során a 6 éves lovak kategóriájában mindhárom napon hibátlanul ugrott, ennek eredményeképpen részt vehetett a győzelemért zajló összevetésben, ahol szintén nem hibázott, így a népes mezőnyben a második helyen zárt.

Kanaan származása anyai és apai oldalon egyaránt figyelemre méltó.

Kanaan apja, Kannan volt az egyetlen mén a világon, aki 2010 óta tagja a legjobb 12 ménnek a WBFSH ranglistája szerint. A méltán híres Voltaire utódja fantasztikus versenykarrier után vált elérhetővé a tenyésztők számára. Csikói kivételes képességeket mutatnak a nemzetközi porondon is, számos Grand Prix győzelmet tudhatnak magukénak. Legsikeresebb utódai: Nino des Buissonnets, aki a 2012-es londoni olimpián megszerezte a győzelmet Steve Guerdat-val, Diva II, aki Ben Maherrel a nyergében a 2015-os aacheni Európa-bajnokságon szerepelt eredményesen, és Molly Malone, aki fiatal ír lovasa, Bertram Allen nemzetközi karrierjét indította el sikeresen. Kannan utódait erő, óvatosság és komoly versenyszellem jellemzi. A kivételes mén a közelmúltban távozott az élők sorából, így fedezőmén ivadékai 2020-tól még értékesebbé válhatnak a tenyésztők számára.

A mén anyai dédapja a híres Sandro Boy, aki Marcus Ehninggel a nyergében világkupa döntőt nyert Kuala Lumpurban. A páros versenykarrierje során több mint 1,2 millió euró pénzdíjat nyert.

Kanaan felmenői között anyai ágon megtalálható a méltán híres Chacco-Blue is. A fiatalon elpusztult mén utódai révén vált igazán népszerűvé a tenyésztők között. Több mint 1500 csikója közül többen versenyeznek 160 centiméteres pályákon, rendszeres olimpiai résztvevők. A világ legjobb ugró örökítőit rangsoroló WBFSH ranglistát 2017 óta megszakítás nélkül vezeti.

Fedeztetés módja: mesterségesen, friss és mélyhűtött spermával

Felállítási helye: Nemzeti Lovarda, Budapest

Fedeztetési díja: 400 EUR+ÁFA

 Származás

Kannan

Voltaire

Furioso II

Gogo Moeve

Cemeta

Nimmerdor

Wozieta

Santopie

Sanvaro

Sandro Boy

Quilara

Utopie Blue

Chacco-Blue

Utopie Rouge II

Kanaan

2013 Kannan x Sanvaro x Chacco-Blue

Start typing and press Enter to search