Az egyesület elnöke, Fabiancsics Gábor már egészen fiatal korában beleszeretett a lovassportba. Három korosztályos Európa-bajnokságon szerepelt, középiskolás-, főiskolás bajnok, csapatban többszörös felnőtt magyar bajnok, mára több, mint 25 éves lovasmúlttal rendelkezik. 1995-ben a babenhauseni fiatal lovas EB-n felállította a legjobb magyar eredményt, melyet 2018-ig senkinek sem sikerült túlszárnyalnia. Ezen tapasztalatainak továbbadására hozta létre 2019-ben a Fabiancsics Horses Sportegyesületet.

2000-ben sikerült megvásárolnia a mindennapi munkának és a lovak tartásának otthont adó telepet a XVII. kerületben, ahol saját lovaival és a tanítványokkal dolgozik immár 21 éve. Mióta a Nemzeti Lovarda igazgatója, kevesebb ideje jut a tanítványokra, de korábban pónis gyerekektől egészen korosztályos válogatott lovasokig edzettek a kezei alatt. Utánpótlás versenyeken nagyon szépen szerepeltek tanítványai, számos egyéni érmes helyezést értek el az országos bajnokságokon, illetve egyik tanítványának sikerült eljutnia az Ifjúsági Európa-bajnokságra.

Az utánpótlás-nevelési munkát jelenleg Fábiáncsics Gábor szakmai irányítása alatt két edző, Faluhelyi Ádám és Pusztai Tamás végzi egyesületünkben.

 

 

Faluhelyi Ádám gyerekkorától kezdve aktív résztvevője a díjugrató versenyeknek, jelenleg is rendszeresen versenyzik 150 centiméteres magasságon, valamint minden évben starthoz áll a Felnőtt Magyar Bajnokság mezőnyében.

 

 

Pusztai Tamás is gyerekkorában került a lovas világba, 140 cm-es magasságig versenyzett, jelenleg fiatal lovaink belovaglásával és lovasaink idomító edzésével foglalkozik.

Az edzői munkát ezen felül két olimpikon hozzáértése segíti: René Tebbel és Szentirmai Ferenc szakmai tanácsai mentén igyekszünk lovasainkat a legmodernebb elvek alapján oktatni.

Fabiancsics team

Start typing and press Enter to search