Dasvidaniya "F"
A 2019-es MSLT ménvizsgán nyilvános fedeztetési engedélyt szerzett.
Dasvidaniya "F"
Magyar tenyésztésű fiatal fedezőmén, aki 2016-ban született.

Dasvidaniya “F”

Születési év: 2016
Színe: sárga
Fajta: Magyar Sportló
Tulajdonos: Kacziba Pál és Fábiáncsics Gábor

Kapcsolat:
Fábiáncsics Gábor +36 30 966 0845

Dasvidaniya egy magyar tenyésztésű fiatal, tehetséges fedezőmén. Az MSLT 2019-es ménvizsgáján szerezte meg nyilvános tenyésztési engedélyét. Sportkarrierjét 2020-ban kezdi meg.

Dasvidaniya apja, Kalimeris d’Ariel a nagycenki ménvizsgán a korszak legmagasabb stíluspontjait kapta mind a küllemi bírálaton, mind pedig szabadonugróban. Hevesy Barnabással egészen nagydíj szintig versenyzett sikeresen. Felmenői, Diamant de Semilly és Le Tot de Semilly versenyeredményeik és csikóik teljesítménye alapján a francia lótenyésztés kiemelkedő egyedei.

Diamant de Semilly garantálja az extra ugróképességet, aki 2015-ben és 2016-ban a világ legjobb fedezőménje volt a WBFSH rangsorolása szerint. Lenyűgöző rendszerességgel örökíti térölelő nagyszerű vágtáját, kiváló egyensúlyát és együttműködő készségét. Leszármazottai közül számos kiváló teljesítményt elérő ugróló került ki, például Diarado. Néhány kiemelkedő eredménye a sok közül: 2002-ben világbajnok csapatban és kilencedik helyezett egyéniben, 2002-ben a francia bajnokság első helyezettje, 2003-ban Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett csapatban.

Kalimeris anyai nagyapja, Laudanum xx révén a mén génállományának 25%-át telivér vérhányad adja. Megjelenésében igen masszív csontalapok, korrekt küllem jellemzi. Mozgása térölelő. A nagycenki ménvizsgán a 1999-2003. közötti időszak legmagasabb pontszámát kapta: kiemelkedően magas pontszámmal értékelték szabadonugróban és a küllemi bírálaton. Dasvidaniya apai nagyanyja, Erica D’Ariel egy kiváló kanca, melynek 14 utódjából 8 nemzetközi nagypályákon versenyzett eredményesen.

Dasvidaniya F anyja sem ismeretlen a hazai díjugrató közönség számára: Final Destination Z egy Zeus apaságú sárga kanca, akinek Dasvidaniya F az első csikója. A kanca 14 éves koráig versenyzett 145 centiméteres magasságig, Ausztriában, Csehországban, Olaszországban szerepelt eredményesen. Indult CSI és CSIO versenyeken Ifjúsági Nagydíjban is ifjúsági korú lovasával, Lehotai Mátéval.

Az anyai nagyapa, Zeus egy selle francais anglo arab vonalú mén, aki számos Grand Prix szintű lovat adott a díjugrató sportnak. Utódai között sikeres tenyészkancák és fedezőmének egyaránt megtalálhatóak. A WBFSH ranglistáján 1990 és 2000 között a hatodik helyet foglalta el.

Fedeztetés módja: mesterségesen, friss és mélyhűtött spermával

Felállítási helye: Nemzeti Lovarda, Budapest

Fedeztetési díja: 300 EUR+ÁFA

 Származás

Kalimeris D’Ariel

Diamant de Semilly

Le Tot de Semilly

Venise des Cresles

Erica D’Ariel

Laudanum xx

Escholiere

Final Destination Z

Zeus

Arlequin

Urielle

Praerie

Pik Bube I

Gondi

Start typing and press Enter to search