Comero
Származása Comme il Faut x Numero Uno.
Comero
2017-ben született világospej Oldenburgi fedezőmén.

Comero

Születési év: 2017
Színe: pej
Fajta: Oldenburgi
Tulajdonos: Szentirmai Ferenc és Fabiancsicshorses Kft.

Kapcsolat:
Fábiáncsics Gábor +36 30 966 0845

Comero egy 2017-ben született westfáliai mén Comme Il Faut apától és Numero Uno anyai nagyapától. 2019-ben novemberében Németországban kapott fedeztetési engedélyt, majd a 2020-as februári MSLT által szervezett ménszemlén nyilvános tenyésztési engedélyt kapott.

Első csikói 2021-ben születnek meg. A feltűnően szép küllemű, kiváló mozgású mén megjelenésével meggyőzte a tenyésztőket és előszeretettel választják kancáik fedeztetésére Magyarországon és külföldön egyaránt.

Apja, Comme Il Faut a legendás Cornet Obolensky és a történelem legjobb ugró kancájának (Ratina Z) utódja. Ennek köszönhetően a ménben minden benne van, ami a sportban szükséges: erő, technika és képesség jellemzi. Felmenői között az első három generáció hét ménjéből hat versenyzett nemzetközi Grand Prix szinten. Comme Il Faut 5 évesen 2. lett a fiatal lovak világbajnokságán Lanakenben 2010-ben, majd pályafutása kezdetén eredményesen versenyzett a korosztályos versenyszámokban, és csupán egy szezon után már Grand Prix szinten ugrott. A következő években számos helyezést szerzett, melyek közül a legkiemelkedőbbek a: 2016-os Madridi Világkupa győzelem, 2017-es paderborni Grand Prix verseny győzelme, illetve 2018-ban a Nemzetek Díja Fináléjának volt győztese, majd 2019-ben Hicksteadben nyerte meg a Nemzetek Díja fordulót Marcus Ehninggel. Utódai között szerepelnek olyan fedeztetési engedéllyel rendelkező mének, mint például Christian Ahlmannal versenyző Comilfo Plus Z.

Comero anyai nagyapja, Numero Uno, egy nemzetközi szinten sikeres mén, aki többször is bizonyította, hogy egyike a modern lótenyésztés kiemelkedő ménjeinek. A KWPN bizottságától ennek elismerésére megkapta a keur státuszt, amit a legalább 140-es mutatójú és 85 %-os megbízhatóságú mének nyerhetik el, ha van Grand Prix szinten versenyző utódjuk. A teljesítményvizsgán kitűnő teljesítményt nyújtott, 9 pontot kapott a tízből vágtájára és átlagban 8.5 pontot az ugrófeladatokra, valamint további 9 pontot robbanásszerű elugrásaira. Sportkarrierje során Marco Kutscherrel versenyzett, akivel több, mint 25 győzelmet és helyezést ért el.

Az anyai oldalon szerepel Argentinus, aki a mének számára rendezett teljesítményvizsga sikeres teljesítését követően eredményesen kezdett el versenyezni, és egészen Grand Prix szintig ért el sikereket. Karrierje során champion címet nyert Oldenburgban, valamint az Év Lovának választották Hannoverben 2005-ben. Sikerét ugróörökítőként jól tükrözi, hogy 2007-es halála után 10 évvel még mindig szerepelt a WBFSH legjobb fedezőménjei között, míg életében a legsikeresebb fedezőménnek tartották. Számos engedéllyel rendelkező fedezőmént adott, mint a 2020-as WBFSH listán előkelő 37. helyen álló Thunder van de Zuuthove, aki BWP Ambassador címmel rendelkezik. Valamint említésre méltó az 50. helyen álló Arko III, aki Nick Skeltonnal versenyzett a legmagasabb nemzetközi számokban és az ő utódja a 2014-es Amszterdami Világkupa győztes Argento. A sportban is fellelhetőek utódai, közülük kiemelkedő Air Jordan, aki Daniel Deusserrel ezüstérmes lett a 2007-es Világkupa Döntőben. Argentinus óriási ugróképessége mellett megbízhatóan örökíti mozgását, valamint első osztályú karakterét.

 

Fedeztetés módja: mesterségesen, friss és mélyhűtött spermával

Felállítási helye: Nemzeti Lovarda – Budapest

Fedeztetési díja: 400 EUR+ ÁFA

 Származás

Comme il Faut

Cornet Obolensky

Clinton

Rabanna van Costersveld

Ratina Z

Ramiro

Argentina Z

Nina

Numero Uno

Achill-Libero H

Jolanda

Aiche

Argentinus

Grandiosa

Start typing and press Enter to search