Cinnamon
Eredményesen versenyez a hazai és nemzetközi díjugrató versenyeken.
Cinnamon
Cinnamon egy jó testfelépítésű, stabil idegrendszerű, kiváló képességeket mutató fedezőmén.

Cinnamon

  • Év: 2006
  • Szín: pej
  • Nem: mén
  • Fajta: Oldenburgi

Cinnamon egy jó testfelépítésű, stabil idegrendszerű, kiváló képességeket mutató fedezőmén. Eredményesen versenyzett 150 centiméteres magasságon hazai és nemzetközi díjugrató versenyszámokban.

Hatévesen a fedettpályás korosztályos döntő és a tenyészverseny második helyezettje, a Fiatal Lovak Világbajnokságának résztvevője Lanakenben. Fedeztetési engedélyét 2013-ban szerezte, első csikói pedig 2014-ben születtek.

Apja, Chacco-Blue már fiatalon bizonyította nagyszerű képességeit a Bundeschampionaton és a Fiatal Lovak Világbajnokságán is. Ezen kívül több mint harmincszor győzedelmeskedett fiatal lovak számára rendezett versenyszámokban, később pedig nemzetközi nagydíjak győztese és helyezettje volt 150-160 centiméteres magasságon. A fiatalon elpusztult mén azonban utódai miatt vált igazán népszerűvé a tenyésztők között. Csikói öröklik kiváló elülső lábtechnikáját, valamint ambícióját a sportban. Több mint 1500 csikója közül többen versenyeznek 160 centiméteres pályákon, rendszeres olimpiai résztvevők. Leszármazottai Európa-bajnokságokon és Lovas Világjátékokon is bizonyítottak már. A WBFSH ranglistáját, amely a világ legjobb ugró örökítőit rangsorolja, 2017 óta megszakítás nélkül vezeti.  Legsikeresebb utódai a legmagasabb pénzdíjakat nyerő Chacco’s Son, a 2018-as madridi LGCT győztes Explosion W, illetve Tailormade Chaloubet, Chaqui Z, Chacco Kid, Chaclot, Chalou, Chacna, Calisto Blue és Chadino.

Chacco-Blue apja, Chambertin több nemzetközi szinten eredményes utóddal is büszkélkedhet, egyikük az olimpiai csapat aranyérmes Cedric. Chacco-Blue anyai ágán több kiváló kanca is megtalálható. Anyja, Contara és anyai nagyanyja, Godahra II is sikeresen versenyeztek 150-160 centiméteres magasságig.

Cinnamon pedigréjében az anyai oldalon megtalálható a kétszeres olimpikon Carthago Z, aki számos kiváló utódot adott. Közéjük tartozik Mylord, Carthago, Cash és Cha Cha Z is. A fiatal mén anyai nagyanyja, Quicosse után szinte kizárólag M és S kategóriában, illetve nemzetközi nagydíj szinten versenyző utódok születtek. A kanca apja a WBFSH legjobb ugróörökítőinek ranglistáján jelenleg harmadik helyen álló Quick Star, akinek többek között az utóbbi évek egyik top lovát, Big Start is köszönhetjük.

 SZÁRMAZÁS

Chacco-Blue

Chambertin

Cambridge

Desiree Vll

Contara

Contender

Godhara ll

Carcosse Z

Carthago

Capitol l

Perra

Quicosse

Quick Star

Ecosse

Cinnamon

Fábiáncsics Gábor

Cinnamon

140 cm 2015 Samorin

Cinnamon

2013 CSIO***W Budapest

Cinnamon

MSLT Ménbemutató 2014 - Cinnamon

Érdeklődés

Start typing and press Enter to search