Cinnamon
Cinnamon egy jó testfelépítésű, stabil idegrendszerű, kiváló képességeket mutató fedezőmén.
Cinnamon
Eredményesen versenyez hazai és nemzetközi díjugrató versenyszámokban.

Cinnamon

Születési év:2006
Színe:pej
Fajta:Oldenburgi
Tulajdonos:Szikriga Kft.

Kapcsolat:
Fábiáncsics Gábor +36 30 966 0845

Cinnamon egy jó testfelépítésű, stabil idegrendszerű, kiváló képességeket mutató fedezőmén. Eredményesen versenyzett 150 centiméteres magasságon hazai és nemzetközi díjugrató versenyszámokban.

Hatévesen a fedettpályás korosztályos döntő és a tenyészverseny második helyezettje, a Fiatal Lovak Világbajnokságának résztvevője Lanakenben. Fedeztetési engedélyét 2013-ban szerezte, első csikói pedig 2014-ben születtek.

Apja, Chacco-Blue már fiatalon bizonyította nagyszerű képességeit a Bundeschampionaton és a Fiatal Lovak Világbajnokságán is. Ezen kívül több mint harmincszor győzedelmeskedett fiatal lovak számára rendezett versenyszámokban, később pedig nemzetközi nagydíjak győztese és helyezettje volt 150-160 centiméteres magasságon. A fiatalon elpusztult mén azonban utódai miatt vált igazán népszerűvé a tenyésztők között. Csikói öröklik kiváló elülső lábtechnikáját, valamint ambícióját a sportban. Több mint 1500 csikója közül többen versenyeznek 160 centiméteres pályákon, rendszeres olimpiai résztvevők. Leszármazottai Európa-bajnokságokon és Lovas Világjátékokon is bizonyítottak már. A WBFSH ranglistáját, amely a világ legjobb ugró örökítőit rangsorolja, 2017 óta megszakítás nélkül vezeti.  Legsikeresebb utódai a legmagasabb pénzdíjakat nyerő Chacco’s Son, a 2018-as madridi LGCT győztes Explosion W, illetve Tailormade Chaloubet, Chaqui Z, Chacco Kid, Chaclot, Chalou, Chacna, Calisto Blue és Chadino.

Chacco-Blue apja, Chambertin több nemzetközi szinten eredményes utóddal is büszkélkedhet, egyikük az olimpiai csapat aranyérmes Cedric. Chacco-Blue anyai ágán több kiváló kanca is megtalálható. Anyja, Contara és anyai nagyanyja, Godahra II is sikeresen versenyeztek 150-160 centiméteres magasságig.

Cinnamon pedigréjében az anyai oldalon megtalálható a kétszeres olimpikon Carthago Z, aki számos kiváló utódot adott. Közéjük tartozik Mylord, Carthago, Cash és Cha Cha Z is. A fiatal mén anyai nagyanyja, Quicosse után szinte kizárólag M és S kategóriában, illetve nemzetközi nagydíj szinten versenyző utódok születtek. A kanca apja a WBFSH legjobb ugróörökítőinek ranglistáján jelenleg harmadik helyen álló Quick Star, akinek többek között az utóbbi évek egyik top lovát, Big Start is köszönhetjük.

Fedeztetés módja: mesterségesen, friss és mélyhűtött spermával

Felállítási helye: Nemzeti Lovarda, Budapest

Fedeztetési díja: 500 EUR+ÁFA

 Származás

Chacco-Blue

Chambertin

Cambridge

Desiree Vll

Contara

Contender

Godhara ll

Carcosse Z

Carthago

Capitol l

Perra

Quicosse

Quick Star

Ecosse

Cinnamon

Cinnamon 140 cm 2015 Samorin

Start typing and press Enter to search