Fábiáncsics Gábor kitüntetésben részesült

Fábiáncsics Gábor kitüntetésben részesült

A Fábiáncsics Horses névadó tulajdonosa, Fábiáncsics Gábor Sándor Móric díjat kapott a Magyar Lovas Szövetség 2018-as Díjátadó Gáláján.

A Gábor saját lovardája és eladóistállója mindennapos irányítása mellett, ahogy mondani szokta “hobbiként” igazgatja a Nemzeti Lovardát. Az elmúlt másfél évben egy kiemelt kormányprogram keretében átfogó felújításon ment keresztül a Tattersall. Fábiáncsics Gábor 2011 óta tölti be az igazgatói posztot a nemzet lovardájának életében és ugyan a 2016 végén induló felújítás alatt a lovarda nem üzemelt, de felkérést kapott a lovastechnológiai beruházások irányítására. A 2017. novemberi tesztversenyt követően decemberben már egy világkupán vizsgázott az újonnan átadott intézmény, nem is akárhogyan. A rendezvényen 14 ország 126 lovasa 227 lóval adta le nevezését. A CSI**W minősítésű versenyen mind a szakmai, mind pedig a kilátogató közönség elégedett volt az eredménnyel.

Sándor Móric Díj

A díj névadója, Gróf Sándor Móric művelt, jó kedélyű, bátor, egyenes jellemű, igazságszerető, a közügyeket támogató, igazi sportember, népszerű személyiség volt. Nem az elismerés, hanem a teljesítmény érdekelte.

Több mint háromszáz egyedülálló lovaskalandját jegyezték fel: átúsztatott a Dunán, rakott szekeret ugratott lovával, lóháton járt fel palotájának emeletére – ahogy ezt a Nacsa Richárd szobrászművész alkotta Emlékszobor is jelképezi.

Jelentősebb összeget hagyott a Magyar Tudományos Akadémia alapjára, a Nemzeti Múzeumra, az Országos Gazdasági Egyesület céljainak előmozdítására, a budai szegényápoldának, valamint a pesti gyermekkórháznak. Segítőkész ember volt.

 

FÁBIÁNCSICS GÁBOR

A Nemzeti Lovarda az elmúlt 100 évben a magyar lovassport legmeghatározóbb helyszíne volt. A Lovarda, népszerű nevén: a Tattersall, 2006-ban a bezárás szélére sodródott. Közös akaratból, alapítvány formájában azonban sikerült a Kerepesi út 7. szám alatt nyilvántartott létesítményt megmenteni.

2011-ben a Nemzeti Lovardáért Alapítvány Fábiáncsics Gábor személyében olyan lovasembert bízott meg a vezetéssel, aki elhivatottságával és kiváló szakértelmével újra színes életet varázsolt a Budapest szívében álló patinás intézménybe, amivel nem csak az ország, hanem az egész világ lovaséletének figyelmét elnyerte.

A 2016-os, remekül szervezett, magyar győzelemmel zárult CSIO után a magyar kormány jóvoltából teljes körű rekonstrukción eshetett át lovassportunk fellegvára. Ahhoz, hogy a II. világháború előtti korszak szellemiségét közel nyolc évtized után ismét megérezhessük, szükség volt arra a vezetőre, aki nap mint nap végzett áldozatos munkájával elérte, hogy egy olyan Nemzeti Lovarda szolgálja a magyar lovastársadalmat, amire mindannyian büszkék lehetünk!

Start typing and press Enter to search

Bondi Beach